Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010
ENERGY ATHENS

Δελτίο τύπου

Αθήνα, 22/11/2010

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο αρχιτεκτονικής τέχνης και περιβαλλοντικών μελετών σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Το μουσείο αρχιτεκτονικής και design, με υπερηφάνεια παρουσιάζει το Energy Athens,το ανερχόμενο κύμα στη τέχνη. Καλλιτέχνες από όλες τις μορφές τέχνης έρχονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Contemporary Space Athens σε μια συναρπαστική συνάθροιση της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα του σήμερα.

Η έκθεση θα παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα δημιουργίας, με καλλιτεχνική πολυφωνία, με διαφορετική τεχνοτροπία και θα προβάλλει νέες τάσεις στο σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι. Ένας από τους σημαντικούς στόχους των European Center και Chicago Athenaeum είναι να αναδείξουν τις νέες εικαστικές τάσεις και προβληματισμούς, καθώς επίσης και να επισημάνουν πως η  τέχνη δεν περιορίζεται στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική αλλά είναι παρούσα και στην γραφιστική, στο fashion design,  στην κατασκευή κοσμημάτων, στο graffiti,  στο street art και σε κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Έχουν την ίδια επιρροή στην γενική αισθητική καλλιέργεια μιας κοινωνίας και ως εκ τούτου στην ανάπτυξη στο σύνολο της μιας γενικής ανάτασης του πνεύματος.  

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο Contemporary Space Athens (Μεγάλου Βασιλείου 46-48, στο Ρουφ) στις 04 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2011.

Περιλαμβάνονται έργα από τους ακόλουθους καλλιτέχνες :

·         Katharina Bolesch
·         Εβίτα Γαβριήλ
·         Νικόλας Γεωργακόπουλος
·         Γιώργος Γεωργιάδης
·         Μαρία Γεωργιάδου
·         Γιάννης Θεοδώρου
·         Γιάννης Καραλιάς
·         Θεοφάνης Καψαλίδης
·         Αργυρώ Κωνσταντινίδου
·         Ιάσων Μέγκουλας
·         Ηλίας Πολυχρονιάδης
·         Θεοδώρα Προβοπούλου
·         Alexander Reichardt
·         Χριστίνα Σταμούλη
·         Χριστίνα Φίλιππα
·         Έφη Χαλκίδη
·         Στεφανία Χαρσούλα
·         Στέλλα Χρονοπούλου

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ήρα Λειβαδιώτη, Director of Administration του Ευρωπαϊκού Κέντρου, στο ira@europeanarch.eu

THE EUROPEAN CENTRE FOR ARCHITECTURE ART DESIGN AND URBAN STUDIES
CONTEMPORARY SPACE ATHENS
46-48 Vassiliou Megalou
GR-118-54 Rouf / Athens
Greece
TEL: +30/210-342 8511
FAX: +30/210-342-8512
ira@europeanarch.eu
www.europeanarch.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου