Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ 2009 -2011


Αθήνα, 1/11/2011

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης, Ντιζάιν και Περιβαλλοντικών Μελετών σε συνεργασία με τον πολυχώρο  «ΟΜΑΔΑ ΛΑΣΠΗ»  παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ 2009 – 2011».
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ, αρχιτέκτονας, ποιητής και ζωγράφος, γεννημένος στην Κατερίνη, με σπουδές ψυχολογίας, αρχιτεκτονικής και Ιστορίας της τέχνης στα Πανεπιστήμια  του Graz της Αυστρίας και  του Σικάγο της Αμερικής  τελεί υποδιευθυντής του  Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design  και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Περιβαλλοντικών Μελετών.
Ως στέλεχος του μουσείου είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει διάφορες μεγάλου μεγέθους εγκαταστάσεις στο μουσείο ντιζάιν του Λονδίνου καθώς και σημαντικές εκθέσεις για το Chicago Athenaeum στο Μπουένος Άιρες, στο Σάο Πάολο, στο Μεξικό, στην Πράγα, στη Θεσσαλονίκη, στο Μιλάνο, στη Βαρσοβία, στη Λισαβόνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι.
Σχεδίασε το 20 στρεμμάτων διεθνές  πάρκο γλυπτικής του Chicago Athenaeum στο Σάλτσμπουργκ του Ιλινόις, καθώς επίσης και  έπιπλα για πολλές σημαντικές εταιρίες επίπλων της Αμερικής και συχνά εκτίθεται στο Διεθνές σαλόνι επίπλου του Μιλάνου.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις όπως :  "Real Furniture/Fake Furniture," "Five Chicago 
Architects," "Seven Ancient Wonders of the World," και σχεδίασε τα έπιπλα του κυβερνήτη του Ιλινόις για το νέο μέγαρο της πολιτίας του Ιλινόις.
Οι πίνακες του έχουν εκτεθεί σε σημαντικές εκθέσεις σε μουσεία τόσο της Αμερικής όσο και της νότιας Αμερικής.
Στην  έκθεση παρουσιάζονται πίνακες της περιόδου 2009 ως 2011 όπου ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ απελευθερωμένος από συμβατικότητες αφήνει την φαντασία του να οδηγήσει τη ζωγραφική του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο  12 Νοεμβρίου στις 20:00 στον Πολυχώρο  «ΟΜΑΔΑ ΛΑΣΠΗ», Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός,  με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 2/11 ως 30/11.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα:
ΤΗΛ:  +30/210-342 8511 ΦΑΞ:  +30/210-342-8512

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου