Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

“ΜΕΑ2013 AWARDS” – ΈΚΘΕΣΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Αθήνα, Νοέμβριος 2013

Δελτίο Τύπου


“ΜΕΑ2013 AWARDS” – ΈΚΘΕΣΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής “MEA2013 AWARDS” χαρακτηρίστηκαν από πληθώρα υψηλού επιπέδου συμμετοχών ανεξάρτητων αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτονικών ομάδων από διάφορες χώρες της Μεσογείου και τώρα ήρθε η ώρα να κλείσουν εξίσου εντυπωσιακά των κύκλο των δραστηριοτήτων τους.

Έκθεση των βραβευμένων έργων θα φιλοξενηθεί από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου στο European Centre (Μητροπόλεως 74, Αθήνα), έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, ο οποίος αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τα καινοτόμα projects που διακρίθηκαν κατά την διάρκεια του Διαγωνισμού.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., για να δεχθεί όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να δουν υλικό από τα διακεκριμένα αρχιτεκτονικά έργα.

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων, στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα) που βρίσκεται μόλις μερικά βήματα μακριά από τον χώρο της Έκθεσης. Την ημέρα της Τελετής Απονομής, η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 2μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Η ομάδα των “MEA2013 Awards
_________________________________________________________________________________

Λίγα λόγια για τα “ΜΕΑ 2013 Awards”

Ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, που οργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά από το περιοδικό “Building Green”, σκοπό έχει να αναδείξει τις πιο σύγχρονες και δημιουργικές σχεδιαστικές προτάσεις που έχουν υλοποιηθεί στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών στη ζώνη της Μεσογείου, όπου επικρατούν παρόμοιες κλιματολογικές και οικονομικές συνθήκες. Ο διαγωνισμός καλύπτει όλες τις προτάσεις που έχουν υλοποιηθεί στη μεσογειακή ζώνη, στις ακόλουθες κατηγορίες: Αστικός σχεδιασμός, Πολεοδομικός σχεδιασμός, Κατοικία, Υγεία, Πολιτισμός, Αναψυχή, Εμπορικές χρήσεις.

Επιμελητές του διαγωνισμού ήταν η Αγνή Κουβελά, αρχιτέκτονας (www.couvelas.net) και ο Μανώλης Ηλιάκης, αρχιτέκτονας-spatial designer (www.yolkstudio.gr). Δύο επιτροπές πλαισίωσαν το διαγωνισμό. Στην κριτική επιτροπή, που καθόρισε την τελική επιλογή των έργων που υποβλήθηκαν, συμμετείχαν οι: Günkut Akin, Ali Abu Ghanimeh, Antonio Ortiz, Παναγιώτης Τουρνικιώτης και Antoine Zammit. Στην τιμητική επιτροπή, που σχολίασε τα βραβεία, συμμετείχαν οι: Richard England, Δημήτρης Φατούρος, Mario Pisani και Karin Skousbøll.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου